На нашите поетеси тук
Две тела –
една душа.
И мисълта
е с цел една.
За нея мисля аз,
за себе си тя…
Тя е в моята глава
и през деня,
и през нощта.
Аз във нейната глава
даже не надниквам –
в храмовия мрак
свети образът й сам.
И – тишина…
Така че –
ами мълча…
Най-безопасен разговор с жена…
© Георги Коновски Всички права запазени