20.06.2014 г., 23:29 ч.

Единствен 

  Поезия
607 1 3

Единствен


Уж единствен бях.

Уж ме обичаше.

А оказа се, двама били сме.

Или трима.

Безкрайно обичани.

Вечно твои.

И всички "единствени".

 

После тръгна си.

Нито "довиждане",

нито "сбогом"  - и дума не стана.

Мълчаливо.

"Безкрайно обичам те"???

"Вечно твоя"???

Било е измама.

 

Аз умирах сам.
Много. И истински.
И не исках без теб да ме има.

Нито тебе.

Ни твойто обичане.

Ни лъжите за двама и трима.

 

Ще възкръсна пак

някога, с времето.

Ще забравя таз дума "обичам".

И "безкрайно".

И цялото вричане.

Ще възкръсна

към теб безразличен.

 


© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Никаквица, кукувица - жена, която ляга в чуждо легло..., безмозъчно същество...!!!
    "Ще възкръсна пак
    някога, с времето."
  • Знае ли човек... Пък смее ли да пита?
  • ... колко са...?
Предложения
: ??:??