3.03.2011 г., 12:53 ч.

Единствен съдник - съвест наша 

  Поезия » Философска
652 0 1

Ти ще ме съдиш редовно,

другият ще хули обидно.

Аз ще сломявам глава - тъй покорно,

че на теб ще ти бъде и свидно.

 

Ти ще раняваш, друг ще прощава.

Хора различни - грешим.

Да сме искрени май ни остава

и не друг - себе си нека виним.

 

От грях сме създадени - нека сме грешни.

Греховете са сладки, нали

за боговете сме тъй смешни,

както са за нас са законите техни, уви!

 

Но вечер остава тавана,

в който се взираш и често не спиш.

Няма грешник със сърце от стомана

и най-трудно оказва се своя грях да опростиш!

 

© Веселина Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво казано и написано...
    но когато и на себе си простиш, макар
    и трудно, можеш отново да продължиш напред..
    сърдечен поздрав, Веселина.
Предложения
: ??:??