1.10.2018 г., 10:57 ч.

Една болна старица 

  Поезия » Друга
597 0 2

Вървях забързана към аптеката ,

замислена за мои си неща ,

и тогава по пътеката ,

ме спря една жена .

 

Извинявай чедо! Да те питам .

Да имаш някакви пари ?

Отново шарлатанка си помислих .

А жената плахо продължи .

 

20 стотинки ще ми трябват 

че много ми е зле , 

аналгин исках да си купя ,

но отново вдигнали го те.

 

Мога ли да Ви помогна с нещо? 

Ако мога ми кажете?

Вода да ви купя ?

Или да помогна да се приберете?

 

Няма как моето момиче ,

краката много ме болят .

Като се прибера аналгин ще пия,

и поне ще спрът така да ми тежът .

 

Хайде жива и здрава, 

от сърце мерси 

и докато си млада чедо, 

здравето си ти пази .

 

 

 

 

 

 

© Виктория Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??