15.06.2010 г., 11:29 ч.

Една цигара на стоп 

  Поезия
613 0 1

 

 

Пепел от цигара...

пепелник

с няколко фаса.

Безпътна гара,

кръстопът.

Пътувам на стоп...

Спря мечтата първа,

уж в една посока,

но не достигнахме до края.

Със лъжи пътувах...

с хиляди заблуди.

Последен спътник

бе ми любовта.

Нежно уби ме...

нищичко не каза,

беше сляпа,

глуха... няма.

Небето и земята

се сляха,

заедно стояха,

ала тъй различни.

И облаците плачеха

за грешното убийство.

Безпътна гара...

Останах нежива

със една цигара.

 

 

© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Била съм на подобна гара, всеки рано или късно стига до подобно място.. Важното е да намери пътя. Да вярва ,че го има.. Хубав стих!
Предложения
: ??:??