23.03.2019 г., 12:54 ч.

Една жена 

  Поезия » Любовна, Философска, Друга
279 1 0

Езикът ми със зъбите се бие

и думите остават там,

уж съм сладкодумен, 

а една жена накара ме да бъда ням.

 

Малко ме е срам,

но трябва да призная, 

че както пълнолунието

само по себе си е съвършено, 

така е и жената, 

а един кавалер без това съвършенство

е по-посредствен и от поет пишещ за луната. 

 

И защо да твори мъжа

каквото и да било, 

ако няма една жена да му каже -

Браво! Ти си номер едно! 

 

Както се казва 

в стария блус - 

това е мъжки свят, 

мъжете строят света, 

но щеше да е нищо 

без едно момиче 

или една жена.

 

© Филип Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??