24.11.2007 г., 21:18 ч.

една жена, една неизказана история 

  Поезия » Друга
619 0 6

Красива, но отровна е змията,

истинска,но покварена душата,

очите с черен силен грим

зелени искри хвърлят,

губят се в кълбото дим!

Една красива чаша от кристал,

диамантен блясък,

алкохолът сладък, но отровен,

в него гадателка ще види

горчив натрапчив спомен!

Едно лице много бледо,

една утроба ражда демон,

един никому ненужен вик,

преграден от наситен весел,

покварен шум!

Едни устни - алени на фона

на мраморен лик,

крещят безмълвно,

целуват само сълзи и

цигарен дим!

Една жена на масата в ъгъла

рони сълзи, но никой

не вижда... едва ли...

на някой му пука,

хората имат чадъри, когато

дъждът ги вали!

Във въздуха се носи натрапчива тъгата,

тя продаде си душата

на ниска жалка цена,

днес съжалява за това!

Дъщеря на Сатаната в облик човешки,

майка и вещица в маркови дрешки,

душите им черни, очите зловещи,

думите силни и грешни!

Една памет се руши,

едно сърце тъжи,

душата се бори със спомени светли,

носят и само болка

и дни във окови сиви, безцветни.

Едно последно сбогом,

един окаян вид,

утрото убива тъмнината,

отива си с него едно момиче

с мраморен лик!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много добре!!!Красиво е и за мен изключително въздействащо!
  • Хареса ми много.
    Хубаво пишеш.
    С обич.
  • мерси за коментарите
  • Много тежко ,но е наистина страхотно !!!
  • Гадателките обикновено виждат бъдещето в стъклениците, но твойта гадателка вижда спомен... Стихът ти ще пречисти душата и ще я проветри от цигарения дим и демоните в него... Нещо като изпотяването при грип - настъпва когато вече си се преборил с болестта и ти остава да възстановиш поизстощеното си същество...
    А построението без куплети ми напомни за времето, когато всичко се случваше вихрено и някак си така излизаше и на листа...Хареса ми.
    Поздрав и от мен!
  • !!!
    Страхотно!
Предложения
: ??:??