1.08.2012 г., 8:20 ч.

Една лятна нощ с Луна в Девин 

  Поезия » Пейзажна
464 0 4

 

 

 Една  лятна нощ с Луна в Девин

                                  

Раздрала облаците сиво-черни

търкулна се възпълната Луна

и омота във сенките вечерни

небрежно разпиляна светлина...

 

Подухна Вятър...Облаците свърна,

забули пак непълната Луна-

отсреща хълма някак си посърна

и уморен  утихна за нощта...

 

А в къщите накацали по хълма

замигаха игриви светлини

и нищо че Луната не е пълна-

със чар са пълни летните нощи!..

 

...Далече нейде музика вибрира,

донася Вятър неразбрана глъч

и всеки влюбен в тая нощ замира

в прегръдка, осветен от лунен лъч,

 

но някой може в здрача да въздиша

божественият шанс пропуснал сам:

във Любовта без приказки излишни

да изживее приказен роман...

 

И да се диша във нощта е лесно,

и Бога славиш, че сега си жив,

а Той със вдъхновение чудесно

да сътвори Света намерил е мотив!..

 

Прекрасно настроение се носи,

а въздухът ухае на липи

и всички незададени въпроси-

със отговори идват си сами...

 

Приятна свежест Вятърът довява

след жегата вилняла през деня,

в море от облаци самотно плава

към хоризонта облата Луна...

 

...И хълма тя за миг ще очертае

преди да продължи сама отвъд,

а всеки влюбен с тръпка ще познае:

инстинкта на смутената си плът...

 

22-23.06.2010.        

Девин

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??