1.06.2008 г., 0:32 ч.  

Русалка 

  Поезия » Любовна
1097 0 24

Създаде ме от пясъчни мечти,

в море ме пусна – надалеч да плувам.

Сега от стръмен бряг ме гледаш ти

как в нова форма се преобразувам.

 

Сред толкова вода и ветрове

неволно на русалка се превръщам.

Усещам как безмълвно ме зовеш,

но вече не откривам път за връщане.

 

Любувай ми се само отдалеч –

как весело танцувам със вълните.

Ти сам превърна любовта ми в меч

и сам ще нараняваш с него дните си.

 

 

 

 

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??