9.05.2017 г., 10:52 ч.

Една любовна нощ 

  Поезия » Любовна
412 3 6

 

Една любовна нощ

 

Когато се разсъмна, заваля

и капки дъжд запяха по стъклото,

а мракът нейде в ъгъла се свря!

Потъна в розова мъгла леглото!

 

Ти още спиш, обронила глава

на рамото ми – нежна и красива!

Косата ти – копринена вълнá,

ръката ми със топъл дъх залива!

 

От щастие така и не заспах.

С отворени очи във тъмнината

попивах жадно златен лунен прах

и тръпнех да дочакам светлината!

 

Страхувах се, че може да е сън!

Дъха си спирах, да не те събудя,

за да не се стопиш в дъжда навън.

Защото този сън е толкоз хубав!

 

Реална си, изваяна от плът.

Прекрасен цвят на срамежлива ружа!

Заклевах се пред теб за кой ли път

твой роб да съм и вярно да ти служа!

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??