18.06.2022 г., 13:35 ч.

Една различна гледна точка от... зоопарка 

  Поезия » Гражданска, Пародии
312 0 4

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

 

Родната точност е кат швейцарски часовник

"помилван леко" от руски танк.

Елитът ни е от фолк певици по потник,

здравеопазването ни е с диагноза, инфаркт.

 

Честността има дом в парламента,

заедно с отговорността и мъжката дума -

За няколко долара, или цента,

купува се всичко, само дай сума.

 

Корупцията е на всички нива,

но без метафора, със всичко са свиква -

Маймуна си чеше мъдро гъза

и моли се мозък да не й никва.

 

Така де, тя вижда от зоопарка,

как цяла нация с такъв, уж, си пати -

На нея се смеят, а те мислят със задника,

челастри я всеки, а нея единствено мъжо й я клати...

 

А крокодилът, хиената и лешоядът,

завиждат на хищниците в таз екосистема -

Е, тук си е тъй, върви си парадът,

на всички различни, но вече навлизаме във друга тема... 

 

14.12.2021. 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??