5.12.2008 г., 7:30 ч.

Една различна Коледа 

  Поезия » Друга
1016 0 5

 

ЕДНА РАЗЛИЧНА КОЛЕДА

 

 

Пада снегът през поредната нощ...

Елхите сияйни пръскат разкож...

Градчето, потънало в гъста мъгла,

притаило дъха си, очаква нощта.

 

Децата, заслушали се в приказки безкрайни,

за принцове, принцеси и замъци сияйни.

Камината свети и пръска искри.

Коледния дух отново съживи.

 

Едно дете обаче потънало е в самота,

едно дете очаква премръзнало нощта.

Продраната му дрипа от вятъра се вее.

Душата му нещастна за любов копнее.

 

Дрипаво момиченце с ангелски криле,

в нощта  върви с премръзнали нозе.

То коледната песен тази нощ не пее.

То няма свиден дом, където да се сгрее.

 

В дванайсет през нощта камбаната заби,

малкото момиченце в ъгъла се сви.

И посрещна Коледа съвсем само

без подслон, храна и коледно дърво...

 

 

© Симс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??