15.06.2017 г., 23:36 ч.

Еднакво далечна и близка 

  Поезия » Строги форми
942 2 2

Еднакво далечна и близка... За мене

ще бъдеш и устрем, и тиха голгота.

Душата от болка престана да стене

и иска да чувства само живота.

 

Захвърлих по пътя най-лошия спомен

препъващ със мъката обич и вяра;

макар че понякога демон бездомен

нашепва ми мрачно и в миг ме изгаря.

 

Но пак се възраждам, пред мен се пробужда

безкрай хоризонта със изгреви нови.

Дълбоко в сърцето ми ти не си чужда

и теб ще желая пречупил окови.

 

Годините тъмни остават назад.

Ще те открия в друг свят благодат.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??