5.11.2022 г., 18:12 ч.

Eдничък съд за живи и умрели 

  Поезия » Друга
294 11 11

Дали от всичките надгробни камъни,
да не направя стълба, да съм близо?
Небето плаче, свило се от нямане
и си раздира облачната риза.

Не ми остана риза неразкъсана,
архангелите – до един високо.
Небетата – и седемте са свъсени,
и ми се губи вярната посока.

Днес ми е тъжно, дъжд гаси свещицата,
душата литва, в родните предели.
До мен седи съдбата, многолицата,
едничък съд за живи и умрели.

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??