2.06.2021 г., 23:32 ч.

Едно балонче цветно 

  Поезия
565 4 10

Едно балонче цветно

в небето отлетя,

ръчичка детска без да иска

го изтърва!

Очички две гледаха след него,

сълзички две потекоха.

-  Недей детенце миличко

ще купим друго!

-   Но аз си искам него,

един палячо ми го подари!

И то с ръчичка детска ми показа,

къде палячото дарило го

с цветното балонче.

 

Палячото го нямаше,

но батко един подаваше 

на какичка балонче

с вид на сърчице.

Детенцето затича се и в миг

застана с протегнати ръце

към туй червено сърчице.

И каката и баткото

с усмихнати лица

завързаха на пръстчето

своята мечта!

 

Балонче - сърчице,

понесло любовта на двама

нов смисъл даде  

попаднало в детските ръце!

Любовта в очите на младите

радост в очите на едно дете!

© Румяна Щерева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Припомни ми детенце, как се лети! »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??