2.06.2024 г., 9:03 ч.

Едно черпаче Свобода 

  Поезия
109 4 2

ЕДНО ЧЕРПАЧЕ СВОБОДА

... аз вече наближавам към стоте, разминах се с наградите си "Грами",
живота, който дишам, е менте! – и въздухът нагарча от измами,
не знам дали ви пях, но вълчи вих в разпадащия се глобален климат,
и в крайчеца на своя сръчен стих бях адски чист във мъчната си рима,
повярвахте ли ми? – до днес не знам, пък и не ми е работа да питам! –

Човек живее – и умира сам! – в живот, по-къс от миг за компарсита,
аз вече изтанцувах своя сън – да се събуждам всяка сутрин – светъл,
сега съм стар и изкорубен пън, статист, играл в "На всеки километър",
и Равенство и Братство, Свобода? – са думички, изречени в омая.
Едно черпаче изворна вода пийнете с мен, преди да литнем в Рая.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вдъхновяваш! Може би затова си толкова голям, Валери!👍
  • не знам дали ви пях, но вълчи вих в разпадащия се глобален климат,
    и в крайчеца на своя сръчен стих бях адски чист във мъчната си рима,

    Неподражаем!
Предложения
: ??:??