18.08.2009 г., 21:12 ч.

Едно дете 

  Поезия » Друга
470 0 0

Под мрачното небе,
на кръстопът стои дете,
объркано, ронещо сълзи -
то не знае по кой път да върви.
Бърза да реши накъде да поеме,
но по всичко си личи, че няма време,
сякаш бяга, сякаш няма дом,
търси нещо - може би подслон,
там, където може да се скрие
и своето минало с вода да измие.
В едната си ръка държи картинка,
държи я здраво, не иска да я изпуска,
а в другата стиснало в юмрук стара снимка,
която иска да скъса, все едно е примка.
То тръгна, направи първите крачки -
дано по пътя си да няма пречки.
Дано тази малка душа оцелее.
Дано от живота да не полудее.

© Пенка Ламбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??