28.10.2016 г., 9:55 ч.

Едно дете /преживяно/ 

  Поезия » Друга
382 0 3

                 ЕДНО ДЕТЕ

                     / преживяно/

 

Във примката на бащината воля

и в майчината деспотична власт-

едно дете за детството се моли

и плаче със цигулката, на глас…

 

Несбъдната амбиция голяма,

забита като остър нож в гърба…

И ето вече детството го няма…

И то горкото стене на ръба!...

 

Една мечта и чужда и далечна…

Но Чуждицата е вече и съдба!

И Музиката, радостта ни вечна,

с камшик нашарва детската душа…

 

Тя скърца със противната цигулка!..

И музиката -е Дамоклев меч!..

Тегло голямо ..Нерви за притурка…

Не знам дали ще стигнат по-далеч!..

 

Родителите тук играят роля!..

Използват деспотичната си власт…

Детето е без детство- и без воля!

Разплаква си цигулката пред нас!..

 

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много e тъжно...
  • Така е. Всичко, което не са успели да постигнат в своя живот, изискват от своите деца. Време за детство няма! Харесах!
  • Много болни родителски амбиции унищожават детството, за съжаление. Няма значение какво искат децата, важното е какво искат мама и тати, нали. А, че ще пораснат невротици важно ли е!? Не, разбира се - това са глезотии. Поздрави!
Предложения
: ??:??