26.11.2007 г., 17:26 ч.

Едно дете рисува птици 

  Поезия » Философска
1424 0 27
 

Едно дете рисува птици

по изпотеното прозоречно стъкло.

На минувачите помахва със ръчица.

Заключеният в стаята живот

 

сивее сред пъстротата на играчките.

Едно желание остава неизпълнено.

Детето не тъгува и не плаче...

Рисува птици и цветя и сякаш бърза

 

мечтите си със дъх да нарисува.

Красиви - като позабравена мелодия

и крехки, като криле на пеперуда.

Едно дете не вярва в Дядо Коледа...

 

Най-трайното в житейската нетрайност -

с дъха си да създаваш красота.

Без да  очакваш благодарност

и просто да живееш във мига...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??