21.05.2006 г., 11:41 ч.

Едно дете стоя на пейката пред входа 

  Поезия
720 0 5

Четвъртък бе...
Слънчев ден,
ден прекрасен,
но не съвсем...
Едно дете стоя на пейката пред входа.
Това дете не смееше да прекрачи прага.
То плачеше и бършеше сълзите,
то плачеше и не можеше да си поеме въздух в гърдите.
Сълзите давеха го и душаха,
но дори и те не можаха,
не можаха да го убият и от света завинаги да го скрият.
Това дете бе малко, сладко и наивно,
това дете не бе готово за това,
не бе готово за света.
То плака,
то стоя пред входа,
а аз гледах го през балкона...
Гледах го и в мойте очи сълза се появи,
но не слязох да го успокоя.
Нека си поплаче,
нека удави болката.
Знам, че го боли,
знам, че го души.
Знам, но това е реалноста.
Понякога жестока е дори с малките деца -
те, които са с чиста душа
и не са сторили нищо грешно,
нищо, с което да заслужат болката.
 

 

© Карина Кирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??