20.01.2007 г., 0:21 ч.

ЕДНО ИЗОСТАВЕНО ДЕТЕ 

  Поезия
1013 0 5

Едно мъничко детенце
нежелано на света
родено рано сутрин,
намери своя дом -
за малки изоставени
деца.
Дом майка и дете -
това ще бъде
майка и баща
за клетото дете.
Домашния уют,
сърдечните милувки,
майчината топла гръд
и ласки,
ще бъдат толкоз чужди
за малкото дете...
Едничка остава
надежда голяма
да го вземе някоя
добра жена
и да протегне към него
своите празни длани -
изпълнени с много
радост и обич...
Има и такива хора
по света
хора добри и благородни...

Тогава ще се чува
по-рядко ревът
на тези деца,
забравени от хората
без съвест.

Едно мъничко и изоставено детенце,
порастна-и сега си има и тя детенце...

© Маргарита Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??