3.05.2008 г., 14:50 ч.

Едно прекрасно обещание 

  Поезия » Философска
1021 0 32
 

 

Като струни на китара

проблясват слънчеви лъчи.

И утрото по тях прокарва

пръсти трескави и тихи.

Звучат акорди с птичи песни.

Зелената трева мълчи.

И слуша росна и унесена

във спомен бос и във мечти...

Събужда се едно вълшебство.

Разцъфва нежност разпиляна.

Обагрена във розово дихание,

със аромат на влюбен блян.

Едно прекрасно обещание,

повтаряно през векове.

Лъчи и цвят, и аромат -

да се превърнат в плодове.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??