24.12.2011 г., 23:47 ч.

… едно преобърнато от гордост Верие… 

  Поезия » Любовна
864 0 15


… едно преобърнато от гордост Верие…


Въртим се в кръг. Прилично.
Ъглите на Душите се заоблиха.
Едно безпаметно обичане.
Разклаща Господ. В колба.

Кълбета дим. И бездни на отричане.
Неубедима е утайката на дните.
Гори ми кожата. Пред теб я разсъбличам.
Люлее пламъче страстта от ненасита.

Душите, нощем, над оазис слизат.
Но Любовта е с няколко намордника.
Кое е общото, щом жадни рани ближем?
А се делим… на пустата си гордост…?



© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??