7.09.2017 г., 11:16 ч.

Еднодневката 

  Поезия » Философска, Свободен стих
535 0 3

 

                        Не се кахърете, че днес е облачно и ветровито!

                        Помислете какво е на еднодневката!

                                                    Мунчо

 

Дреме и на еднодневката, братле!

 

Ако и е слънчево,

така и няма да го разбере

какво е облачно и ветровито!

 

Ако пък дъждовно и е през деня,

слънчицето нивга няма да познае!

 

Живеят си блажено

насекомите щастливи,

а на егото и суетата –

нас ядат ни

кучетата диви!

 

21. 08. 2017 г.

© Todor Nikolov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
  • Благодаря ти, Вили!
    Щом.при мене тук се отбила
    лехата с теменужки ще разцъфне
    в моята градина!
  • Хареса ми, Тоше
    А ако не бяхме ние. Насекомите щяха да са още по-добре.
Предложения
: ??:??