22.08.2021 г., 10:36 ч.  

Едва ли 

  Поезия » Друга
315 1 4

Неделята ухае на канела
и тихичко подсвирква си – под нос.
Каквото седмицата дала – взела –
в неделята е всичко на поднос.

 

Кафето с “Бейлис" глезено изприда,
до теб котак остатъци от сън.
Макар, че няма никъде да идат,
задачите изгонени са вън.

 

Съседите танцували са снощи
и спят сега, от ранните зори.
И старо куче мислите си пощи,
молба за ласка в погледа гори.

 

Неделята и него ще погалиш
и тихичко, на пръсти,и без звук,
си ммислиш : Ох, блаженство! Но едва ли...
Щом делникът на хвърлей е от тук.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

„Неделята ухае на канела“
Надежда Ангелова
„Неделята ухае на канела“
и на кафе, на мляко с шоколад,
на ягодова пяна, и на смелост, ...
  345 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??