23.08.2021 г., 7:49 ч.

Неделна роса 

  Поезия
346 2 8

„Неделята ухае на канела“

 

Надежда Ангелова

 

„Неделята ухае на канела“

и на кафе, на мляко с шоколад,

на ягодова пяна, и на смелост,

на млад, възторжен, свеж сърдечен глад

 

за чувства от черешов мус големи,

за мисли от сметанов сладолед,

за смях от захаросани бадеми,

и за любов от орехи със мед.

 

И хубава е като сън неделя,

прегърната от малки чудеса,

които над минутите се стелят 

невидима ухаеща роса.

© Милена Френкева Всички права запазени

Неделята ухае на канела
и тихичко подсвирква си – под нос.
Каквото седмицата дала – взела –
в неделята е всичко на поднос.
Кафето с “Бейлис" глезено изприда, ...
  317 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??