4.03.2010 г., 20:55 ч.

*** 

  Поезия » Друга
896 0 4

Оризови зрънца и куп надежди
покрити с плесен и трева
бяла стая с куп одежди
на познати плачещи лица

Картини празни прашни четки
палитра - пълна суета
Две празни чаши - две отметки
от стара и желана красота

Паяжина малка
и паяк одъртял
мухата вече стана жалка
сред въздух запустял

Камината гори...
А аз пред нея
Суша намокрените си слова

И знам
прахът при прах отива 
човекът с друг е под ръка
убиец тялото убива
душата броди с вечността

И някак вече съм изгнила
почуквам на желязната врата
а съселът оглежда ме унило
с лъжичка нежност под ръка

Отваряш ми с очи зелени
препълнени от радост и тъга
до тука бяха всичките проблеми
отиде си щастлива моята душа

© Оксана Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??