2.12.2014 г., 20:44 ч.

Ех, да имам 

  Поезия » Любовна
601 0 2

ЕХ, да имах крилата на птица,

бих пребродил аз целия свят

и тогава щях да бъда,

много душевно богат.

 

Ех, да имах крилата на пеперуда,

бих докоснал всяко стръкче и цвят

и отново щях да бъда,

много душевно богат.

 

Ех, да имам крилата на самолет

бих докоснал слънцето, луната

и пак душевно богат,

щях да  бъда на земята.

 

Ех, да имах криле, ала нямам,

вместо тях имам две ръце

и пак душевно богат съм

с едничкото ми туптящо сърце!

 

© Илия Левков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти,Стойна!Радвам се,че стиховете ми ти харесват..Хубава вечер и на теб
  • Едно стихотворение за човешката същност.Две ръце са достатъчни на човек да бъде духовно богат, но към тях дух и душа.
    Поздравявам те за хубавата творба! Хубава вечер!
Предложения
: ??:??