15.03.2008 г., 9:43 ч.

Ех, на тодоров ден, на кушията 

  Поезия » Гражданска
757 0 2
 

 

Ех, на тОдоров ден, на кушията,
да ми скокне Тодора на шията!

Да забие във хълбока шпори
и в кушията да ме пришпори!

Как - притиснал й в длани бедрата,
ще препусна в галоп по земята!

И от гордост дори ще зацвиля:

че ме язди не проста хлапачка,
а ме язди изкусна ездачка!

И ще бъда щастливец, защото
после аз ще я яздя в леглото!

 

*******

Това не са звездички, а сълзички!

 

В Кратунци имаше една Тодора

и второто й хоби - на момата -

подир поезията, бе ездата.

 

Но вече три години как замина

и язди, и я яздят във чужбина!

 ____
Стихотворението, без допълнението след звездичките, е написано (и пуснато)  през 2005.

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??