21.01.2011 г., 15:12 ч.

Ех. Шенген, Шенген! 

  Поезия » Хумористична
763 0 2

                                                  

                                                  ЕХ, ШЕНГЕН, ШЕНГЕН!

                                        

                                              Европейска вече сме държава,

                                              в нея премиер и президент

                                              имат мисия такава -

                                              да пестят на бизнесмена всеки цент.

                                              Не платиш ли парно или ток,

                                              тук веднага ''удрят ти секирата'',

                                              но властта закриля те и пази Бог,

                                              ако ти си... Мишо Бирата...

                                              Мъдро е, че вече с микрофони

                                              ни подслушват за това и онова,

                                              ако някой пощръклява от хормони,

                                              да му мисли, нямам аз вина.

                                              Спя спокойно без тампони в ушите

                                              и съседката се вразуми:

                                              пак при нея ходят за ''масаж'' ''жребците'',

                                              ама никой там не цвили, не крещи.

                                              В този свят, уж хитро закодиран,

                                              разгадаха и генома на човека.

                                              За да знае, за да бъде информиран,

                                              се изправя на краката си шебека.

                                              Проумя това колегата ни Саво

                                              и поръча за жена си СРС-е,

                                              тя, оказва се, че лягала си само

                                              с прекия си шеф - едно конте...

                                              Ех, защо ли параноята ни гони,

                                              няма компромати - скучен ден...

                                              Нормите и строгите закони

                                              ще почакат, нека влезем в Шенген.

                                             

   

                                                

                                      

                                                 

                                           

© Красимир Кунчечв Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • злободневно е , актуално , ако имаше " стършел " би трябвало да е там .
  • Хаха, жесток си, браво, поздравления за стиха!
Предложения
: ??:??