11.04.2021 г., 21:14 ч.

Ех, стари мой 

  Поезия » Друга
243 6 8

 Цигулката ти плаче, цигуларю.
Пиян народ - танцува, весели се,
а песента ти, като теб е стара
и всяка нота восъчно топи се

 

и капе. Питието е солено,
кое по ред е и не помня вече,
и свириш ти, единствено за мене,
и звуците ме носят, надалече.

 

Ръката твоя стара, треперлива,
изтръгва на цигулката сърцето
и тази нощ в дома си не отивам,
леглото ми самотно е проклето.

 

Свири ми, старче песен що приспива,
дано пиян заспя и сред звездите,
намеря тази, моя най-красива,
която мене търси и се скита.

 

Ех, стари мой, навън се зазорява.
Върви, сънувай музика и ноти.
Вземи пари, богатството е плява,
а краткотрайна песен е животът.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??