Подай ми залък смисъл.
Изяж ми къшея любов.
Изпий ми жадното море.
Извикай в жизнен пристъп!
Не спирай само
каквото и да става.
Не понасям
на нищото
пронизващото
„Ехо!“
Ти чуваш ли?
Извика:
„Ехо,
аз винаги слухтя
погасям всеки тон за помощ,
спъвам всяка
плаха танцувална стъпка
към другата страна.
Свалям всеки полет,
давя всяка весела свирня.“
Подиграва ми се жлъчно,
дърпа моята коса.
Не я оставяй да ме глътне
на тишината грозната уста
Затова —
Изпей ми своя мисъл,
изтанцувай целия живот.
Не пести дъха си,
прелей от своя ритъм.
Припомни ми,
че съм още тука.
© По Йо Всички права запазени
Много ми хареса. Поздравления!