Моята надежда,
моята светла и добра надежда
вече почти догаря.
Само една малка локвичка
още пази пламъка и,
само една малка локвичка.
И момичето с кафявите топли очи,
което прилича на лято,
което толкова много прилича на лято,
се опитва да пренесе пламъка върху себе си,
за да може да го запази.
А протегнатите ръце се спират
досами припукващото огънче,
не чувайки умолителния и глас,
а протегнатите и ръце се спират.
И само вятърът
може да поиска да ги запознае,
и само вятърът може да ги запази.
Дали ще поиска този вятър,
дали ще поиска този уморен и тъжен вятър
да ги запази или ще отмине?
И дали все едно и е
на изтънялата ми надежда
какво ще стане със светлината и,
дали и е все едно?
© Петър Всички права запазени