5.08.2021 г., 22:39 ч.

Ежко Бежко 

  Поезия » За деца
271 0 2

 

 

       Ежко Бежко мина плета

       и из двора ми зашета.
       Под ябълки и под круши

       все си нещо души.

       Хайде,казвам му,вземи си

       на децата занеси си.

       Той носа си мръщи-

       не ще да ходи в къщи.

       Май решил е тука

       да си прави хралупа,

       та да му е под ръката

       на децата храната.

       Е,добре,му казах,

       стара кошница показах.

       Ще ти я захлупя,

       туй ще е хралупа.

       Листа и тревички

       той домъкна,всички

       да си спят на меко.

       А аз от далеко

       гледам и се смея,

       да му се скарам не смея.

       Колко са щастливи,

       ежковци бодливи.

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??