Издигнаха огромен монумент
на Александър в Скопие, видимо
сами да си направят комплимент
желаейки. Съвсем необходим е
за тях сега! От сръбските пунгаши,
продали памет, бащин род и чест,
какво да чакаш? Кражбата на наша
и гръцка памет днес за тях е тест
за принадлежност. Явно във контекста
на фактите, единственият начин
да пренапишеш с днешна дата текста
на миналото този е. Обаче
под лъскавия бронз на монумента,
изправен над тълпата горделиво,
прозира на лъжата екскремента,
напомнящ, че историята е жива.
© Ангел Веселинов Всички права запазени