9.08.2007 г., 23:28 ч.

Ела 

  Поезия
424 0 4
Ти знаеш - аз те мразя, Смърт,
коварна, зла, жестока!
Ти над детето ми размаха сърп,
не го пожали, грабна му живота!
Ти знаеш, Смърт, защо кърви
сърцето ми неизлечимо,
защо от моите очи текат сълзи,
защо е моята душа неутешима.
Ти знаеш, Смърт, че нощ и ден
проклятия към теб отправям.
Отне ми слънцето, а мен
във мрак на този свят остави.
Но ти не знаеш, Смърт -
от теб не се страхувам!
Ела при мен със твоя сърп!
За теб, за теб жадувам!...


Марияна Дженева

© Марияна Недялкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??