30.01.2024 г., 10:18 ч.

Ела без него, за да се изгубим 

  Поезия » Любовна
398 11 26

Ела на среща!...

Този път те каня.

Не ми се появявай ненадейно.

... ще е горчиво, бира, без лазаня,

ще бъда с кожа, втора и студена,

 

по купеста момичешка дъждовност.

Нали не си крадец на дъждовете...?!

Сълзи́ ще донеса, за по-удобно.

Но да си знаеш, всичките са цветни.

 

Не знам дали да не поканя лято

с очи от кадифени теменуги...

... часовникът е омагьосан вятър,

ела без него, за да се изгубим.

 

... Вземи въже!

Ще бесим тишината,

разчоплим ли зарастналите рани.

Ела, преди да стана непозната

и още спомням си защо те каня.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??