15.12.2011 г., 19:03 ч.

Елегия 

  Поезия » Пейзажна
642 0 0

 

 

Стриптийзът дървесен е към края си,

пъстрите им дрехи са почти съблечени.

Гледам през прозореца, допивам чая си,

дъвча сам филийките препечени.

 

Виждам - гарвани превземат клоните.

Свъсено небето е досам провиснало.

Липсват ми цветята летни по балконите.

Нещо тягостно мига е стиснало.

 

Утрото, през облаци подканващо,

тръгва с  мен по улици с ръце в джобовете.

Светят си витрините и днес подмамващо.

Дразня се в калта и край гьоловете.

 

Есенни са стълбове и прагове.

Есенни са мислите от снощни сънища.

Скрити са пристанищните бели флагове.

Търся прости, мълчаливи пътища.

 

 

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??