Елегия.
Облаци, облаци, сивкави облаци,
къде сте забързали късно в нощта?
Вятър ви гони на север, на север,
изпълнил платната ви с вихър и вой.
За последно ви гали южния вятър
и носи ви леко и бързо на север,
щом се извисите над моя край роден,
предайте му поздрав от мен.
Облаци сиви, скрили звездите,
облаци леки, без начало, без край,
вие летите безкрайно на север.
Имате ли пристан, никой не знай.
ЕТ МАЧИБО - 2008 г
© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Всички права запазени
Поздрав и прегръдка!!!