20.05.2007 г., 22:53 ч.

Елексир от плодове 

  Поезия
785 0 2
С най-невинната усмивка на земята,
елексир от плодове ще сътворя,
за да грейне малко радост на лицата,
на всички плачещи и страдащи деца!

Ще прибавя първо две черешки алени
оросени от небесната дъга,
от бузите на слънцето опарени,
като птичките в стихията на пролетта!

Ще ги смеся с ягодка едничка
тя е чедото на полските треви,
сладост дивна доставя тя на всички,
и ни разкрива тайни красоти!

Ще прибавя също малко сини сливи,
носещи в душата нежността,
все едно със тях и ден и нощ се сливат,
и побеждават заедно мъката и бедността!

И като за край едничка сочна праскова,
нека прибави тя онзи сладък вкус,
който изпитват хората със маските,
тоест всички хора живеещи във лукс!

Този елексир от плодове създаден,
нека отпиват от него всичките деца,
и нека знаят, ужасно е да си предаден,
и нека си запазят невинноста!

Защото децата на плодове ни тъй приличат
и те са като тях невинни, чисти,
и нивга лоши думи не изричат,
а пазят само душите си лъчисти!

Дечица пийте, изпитвайте наслада,
нека всяко си опита от това,
защото живота тежък безпощада,
не ще да ви остави да бъдете деца!

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми смисъла.
    Но малко се губи мелодиката.Ако го прередактираш малко, ще стане разкош.
    Поздрави и успех!
  • Дано, всеки отпие от този елексир!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??