17.02.2010 г., 13:48 ч.

Електорат 

  Поезия » Гражданска
575 1 1

 

В трамваи, тролеи замислени хора

във някакъв унес се клатят,

Седят си намръщени,

рядко говорят...

И мислят за свойта заплата...

Децата не раснат,

а с дни остаряват.

В очите им бляска жестокост.

Те нощните улици вече познават.

И няма я тяхната кротост...

Самотните майки

презират мъжете.

Дочакали еманципация,

с приятелки спорят по кафенета

за новата демокрация...

Прегърбени старци

назад се обръщат

и своето минало гонят...

А после със празни торби се завръщат

и тъжни седят на балкона...

Със кал по реверите

зли минувачи

си чистят палтата

 и псуват...

Но след мерцедеса правителствен крачат

към урните...

пак да гласуват...

 

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • мрачен е светът ти напоследък, Жоро
    но перото още е наточено добре
Предложения
: ??:??