6.10.2011 г., 21:27 ч.

Елиза, но не по Бетовен 

  Поезия » Друга
2002 0 19

Кратка есен в очите на слепия.
Малък бейлийс. Танго за сакати.
Tя рисува! Рисува! Мразете я,
че сама пие кръв от кръвта си

... че отглежда хиенови кучета
по ръба на катрана в очите си,
че разлайва луните по вълците
и не носи бельо под полите си.

Тя е просто Елиза и толкова.
Да, Елиза, но не на Бетовен.
Издълбани с ками са ù нотите.
И сега просто спи във затвора си.

Просто чака нощта за събуждане.
И ще стреля в окото на бурята!
И ще пие! Ще пие! Жадувала.
Малък резен лимон. Виолетово случване.

© Рени Бакалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??