16.11.2024 г., 9:58 ч.

Енергетични точки 

  Поезия » Свободен стих
50 0 0

Енергетични точки

 

Там, където ний щастливи

Сме били, вдъхновени, смисъл

Сме намерили, енергетична

Е била и е - тази "точка" и

Реалност. Слава на Велес.

 

Домовете, що на земята, тук

Обитаваме, с дървета и животни,

С предметите любими, нужни,

Енергетични точки са това.

 

Разходките какво са - тук

Мисли, чувства са ни посетили

Енергетични точки те са.

 

Нашите "геройства" скромни

В ежедневния живот,

Пак същото са те. Не щастлив

Си бил за миг, но издържал

Си ти на студ и ветрове,

Те са "перлите" на наш'та воля-

Дух. 

 

Лошото в живота не е лошо

Щом в добро сме го превърнали.

След студа и ветровете разни

Идва мир, спокойствие и топлина.

После всичко се повтаря и върти.

 

Утеха има и насладата - неотменимо

И неотвратимо пак ще бъде

Тя със нас, у нас.

 

Стоиш пред студената вода и

Казваш "не" - потопи се ти за

Миг и ще кажеш с радост - да!

 

Дърветата във твоя дом,

Градина и гора - енергетични

Те са точки. Мисъл, що случайно

От книгата дошла, ил от

Погледа случаен твой - тя е

Малка светлина - път към

"Точка" някоя прекрасна,

Не ограничавай се и виж,

За нозете път ти се отваря.

 

Хората добри и лоши,

Енергетични точки те са.

Виж, проучвай всеки ден,

Пътища на щастието

Ти търси - временно е

Всичко, и добро и лошо.

Но - вечна е душата що яде.

И духа - орела твой прекрасен

Що да ходи и лети обича.

Той се също храни и живее.

 

Волята е всичко, твойте крачки

Във живота смели, лъвски.

Не бой се и ходи, яж и се

Труди. Не се към хубавото сал

Привързвай, "лошото" в

Енергетична точка превърни,

Земята своя в рай. Вътре в

В мисълта търси, и вън -

Без ограничение.

 

Боговете са планински върхове.

Не ги забравяй, а с наслада,

С радост ги прославяй.

 

Слава на Велес.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??