23.06.2011 г., 23:16 ч.

Еньовден 

  Поезия » Друга
969 0 4

Еньовден е - вред ухае

на треви и билки свежи,

днес девойките играят,

китки и венци подреждат –

 

с корени, листа и рози,

с лайка, мента, лавандула...

Долетя пчела, полази,

сладкия им зов дочула.

 

Стръкове цветя се вият

в кръг по дряновия обръч,

устните росата пият

за късмет и чиста обич.

 

Който през венеца днеска

може лесно да премине,

няма болест, няма треска –

всяко зло ще го отмине.

 

Чуй, зашушнаха тревите,

клоните листа склониха,

наизскачаха момите,

еньовско хоро извиха.

 

© Мария Шандуркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??