3.10.2007 г., 22:41 ч.

Епична битка 

  Поезия
570 0 0

Епична битка в наше време се разгръща,
доброто затънало в условности,
приспано и беззъбо опитва се да стане на крака,
съборено на колене от звяр, виреещ в плитките души
на днешните изкуствени титани.

 

Лицата им пред нас във въртележка се редят,
очите им животен страх – там малкото човешко
обърнато е в жажда за блага,

 

те смятат, че избрали са универсален лост – парите,
безвремие ще купят,
фалшива вярност и приятелство с пластмасово лице,
те детството отнемат на децата,
на старците от залъка делят
и взели хапчето във стая под дулата на охрана,
в леглата си не спят.

© Софиян Фордунков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??