11.02.2018 г., 10:07 ч.

Епиграми!!! 

  Поезия » Епиграми
508 0 0

ЕПИГРАМИ!!!

 

 1/ О, всеки който добро прави,
за благодарност да забрави!

 

 2/Мошеника с това се слави,
че с чужда пита помен прави!

 

 3/Той пак е хукнал по света,
да си намери съвестта!

 

 4/Хипократа се тревожи,
кое лице пред теб да сложи!

 

 5/О, трябва да се усмири ме
и да защити ме свойто име,
че всеки българин у нас,
да си дочака своя час!

 

 6/У нас е истина приета,
доброто хвърлиш ли в морето,
за тебе "злото" ще се сети,
и ще те подгони, общо взето!


  16.10.2014г. София

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??