6.09.2019 г., 13:25 ч.

Eпизод 

  Поезия » Друга
923 5 4

Лято. Жега е, иска ли питане.

Накъде ли отиват така

Той с крака натежели от скитане

а до него разбира се Тя.

 

Тя говори. (С жена да не спорите).

Той не чул се усмихва – Добре.

Вдъхновени край тях бързат хората

Жега е, а отсреща море.

 

И тук всичко изгубва значение,

Щом с позната усмивка ги спря

Най-добро му стихотворение

Нейната най-красива мечта.

 

Завъртя се обратно планетата,

а душата се сви на въже.

Неизбежно порастват момчетата

Падат, страдат и стават мъже.

 

Търсят пътя към своята истина,

Да оставят след себе си знак,

В младостта, като пролет разлистена

Излетяла от родния праг.

 

Любовта днес е тяхна държава

Грешките да не стават съдба...

А, в Несебър при „Марио“ правят

Най-доброто суфле на света.

 

Малко тъжно е всяко отлитане

Ти лети, те си тръгват сега

Той с крака натежели от скитане

А до него единствена  Тя.

 

 

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??