13.04.2017 г., 10:36 ч.

Еретично 

  Поезия » Друга
208 1 1

Изпитваш ли ме, Господи?

Боли. И в тебе губя вяра.

По пътя – сенки, слънчеви следи.

И кръстът вчера бе по мяра.

 

При тебе идвам. Сам-сама.

Бушува гняв, валят въпроси.

Отекват като капки дъжд

в тишина. И пустота.

А ти защо си?

 

Утеха като зрънце ми вдъхни.

Кураж очи в очи. Отново.

Студено е. И Богородица мълчи.

Залисвай ме със слово.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??