23.05.2007 г., 16:21 ч.

Еретично 

  Поезия
655 0 6
                                      
                    Храм съм и... Грях
                    в онази затворена Градина
                    пълзя и се вия...
                    Как да те забравя?
                    Заклеймена безмълвно, ще шептя и сълзя...
                    Любов съм и... Тъга.
                     В онази витражна икона
                     живея и се роня...
                     Как да те изтрия?
                     Приспана милостиво, ще копнея и сребрея...
                     Олтар съм и... Жена.
                      В онази забранена катедрала
                      светя и се моля...
                      Как да те преживея?
                      Изправена на кръст,
                      гола, ще грея
                      в стаята ти бяла, ритуално осветена...
                      Аз съм онази Ева,
                      Аз съм онази Змия,
                      на която ти подари ябълката в Рая!...

© Айбигел айбигел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??