5.02.2008 г., 10:07 ч.

Ергени огорчени 

  Поезия » Хумористична
992 0 4

ЕРГЕНИ  ОГОРЧЕНИ

 

Имало едни ергени -

все безгрижни, все засмени.

Цял ден в къщи си лежели

и да работят не щели.

Най-големият - Иван,

имал стар елек съдран.

Със един цървул, за срам,

ходел вторият - Стоян.

Малкият пък нямал риза -

на хорото да излиза.

Една сутрин бай Иван

викнал Стоян и Боян,

разговор да проведат -

важно нещо да решат.

Няма все да са ергени!

Трябва всеки да се жени!

Ще намерят три моми

работливи и добри.

Тръгнали те за хорото

на мегдана, сред селото.

Бате Иван най-отпред -

с овехтелия елек.

Втори, със цървул раздран,

важен кипрел се Стоян.

Най-отзад вървял Боян -

гол - без риза, но засмян.

Щом момите ги видели,

три недели им се смели.

Мързеливите ергени,

страшно много огорчени,

се прибрали у дома

без нито една мома.

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??